Kde se učit korejštinu?

Prvním místem, které by zájemci o výuku korejského jazyka měli navštívit, je King Sejong Institute Praha, sídlící v budově Ústavu translatologie FF UK ve Šporkově paláci, Hybernská 3. KSIP jako instituce zaměřená na výuku korejštiny a korejské kultury je založena a financována přímo korejskou vládou.

Výuka probíhá 2x týdně vždy po 90 minutách a mezi lektory působí i rodilá mluvčí. Kromě toho jsou studentům nabízeny možnosti zúčastnit se nejrůznějších kulturních akcí. V minulém semestru (září-leden) v tomto duchu proběhly hodiny kaligrafie, přípravy a pití korejského čaje a pokrmu kimbap a také výroba keramiky, vše pod přátelským vedením korejských odborníků. Kurz je zakončen testem a vydáním certifikátu. Letní semestr v KSIP začíná v pondělí 3. března, zápisné činí 5 000 Kč, učebnice je k prodeji samostatně přímo v hodině. V případě zájmu stačí poslat email na sejong@ff.cuni.cz.

Alternativou je studium v některé z pražských jazykových škol či agentur. V Praze kurzy korejštiny nabízí např.:

Lingua Sandy (http://www.lingua-sandy.cz/korejstina-jazykove-kurzy)

Noisis  (http://www.noisis.cz/jazykove-kurzy/korejstina/)

ChinesePoint (http://www.chinesepoint.cz/jazykove-kurzy/korejstina-K10)

Jazyková škola Mgr. Dana Čepková (http://www.revolucni.com/korejstina.php)

Na Internetu lze nalézt i několik kurzů vedených soukromými lektory. Stejně jako v uvedených jazykových školách, i zde výuka probíhá, vzhledem k nízkému počtu studentů a mnohdy vyšší ceně, převážně individuální formou bez záruk kvality – některé z dohledatelných nabídek již nebyly aktualizovány i několik let.

Další populární možností zůstává samostudium. V současnosti existuje mnoho zdrojů v angličtině, převážně vedených přímo Korejci. V tomto ohledu patří mezi nejpropracovanější Talk To Me In Korean (http://www.talktomeinkorean.com/), zaměřující se primárně na výuku gramatiky, a to formou volně přístupných PDF souborů a MP3 nahrávek. Dále nabízí formou videoblogů a minisérií bližší pohled na nejrůznější kulturní zajímavosti, moderní slang a vše, co by začínající i pokročilé studenty korejského jazyka mohlo zajímat.

Leave a Reply

*

captcha *