Premiéra představení Zamrzlá řeka

ZamrzlaReka

Vážení členové a přátelé Česko-korejské společnosti,

rád bych vás jménem Divadla Puzzle pozval na premiéru unikátního představení Zamrzlá řeka, které proběhne dne 20.5.2014 V 17:00 v prostorách Národního divadla marionet (Žatecká 1, Praha 1) jako součást 9. ročníku SLAVNOSTI UNIMA/UNIMA FESTUM Centra českých loutkářů.

Přední korejský inscenátor, režisér, scénograf a loutkař Suho Moon přiváží do Prahy v rámci svého projektu Divadlo Puzzle novou hru Zamrzlá řeka, jejíž námětem je problematika Severní Koreji a téma touhy po svobodě. „Chladná ledová řeka vyjadřuje nejstudenější místo na světě a zároveň jedinou cestu ke svobodě.“ vysvětluje Suho Moon.

Základem 15 minutového představení je tradiční zpěv Pansori, který pro jeho jedinečnost v roce 2003 zařadilo UNESCO mezi Mistrovská díla ústního a nehmotného dědictví lidstva. Zpěv v podání Eunsil Noh bude doprovázen hrou na kontrabas, loutkovým představením a videoprojekcí. Kromě představení Zamrzlá řeka bude součástí UNIMA festu také výstava režisérových loutek.

Divadla Puzzle chce přinášet do České republiky více korejské loutkové divadelní tvorby, stejně tak jako seznamovat Korejce s českou loutkovou tradicí.

Za Divadlo Puzzle

Jakub Kaplan

Vstup volný, v případě rezervace místa kontaktujte:
Jakub Kaplan
Tel.: 733 14 15 00
jakubkaplan@divadlopuzzle.cz
www.divadlopuzzle.cz


Leave a Reply

*

captcha *