Pohled do budoucnosti…..

Zatímco v České republice jsou největší koncerty zahraničních zpěváků postaveny na světelné show a akrobatických kouscích, Jižní Korea přináší do hudebního průmyslu nové technologie. Jak sděluje Korea Herald, koncem března se v Soulu uskutečnil koncert korejského interpreta G-Dragon a to ve formě hologramu. Takzvané virtuální koncerty se v Jižní Koreji objevují od roku 2013.

g-dragon-hologram-concert_001

Novinky v oblasti hudby přináší i zástupci Soulu, kteří chtějí podle Korea Times nainstalovat v ulicích hlavního města hudbu-hrající osvětlení. Nápad, který přišel ze Seattlu, by se měl realizovat do roku 2018 na čtyřech místech v Soulu, a to s největší pravděpodobností v oblastech, kde se nachází parky. Světla by hrála tóny vhodné k aktuálnímu počasí a zároveň by se hudba měnila v závislosti na pohybu lidí pod osvětlením. Město předpokládá, že se lokace s hrajícím osvětlením stanou nejen turistickou atrakcí, ale i místem pro relaxaci.

O nových způsobech využití technologií mluví i ředitel pro oblast celosvětového vzdělávání ze společnosti Adobe Trevor Bailey. Prosazuje větší zapojení digitální technologie do vzdělávání po celém světě. Podle výzkumu prováděného mezi pedagogy by používání mobilních zařízení během výuky uvítalo 85 % dotazovaných z Koreji, což je nejvíce z regionu Asie-Pacifik. Na druhou stranu je také nejvíce respondentů z Koreji, kteří vidí největší překážku v nedostatečném rozpočtu.

Leave a Reply

*

captcha *