Předseda Senátu ČR v Koreji

Druhý nejvyšší ústavní představitel ČR, pan Milan Štěch, 5.-10. června navštíví Korejskou republiku. Součástí cesty bude Česko-korejské obchodní fórum včetně B2B jednání v Soulu a Pusanu.

Pan Štěch v roce 2013 hostil tehdejšího místopředsedu Národního shromáždění KR, pana Byeong Seug Park, který při této příležitosti, mimo zdůraznění, že ČR je 4. nejvýznamnější zemí na světě co se týče objemu jihokorejských zahraničních investic, pronesl v Senátu ČR: „Doporučujeme našim podnikům, aby investovaly v České republice, může to být prospěšné pro obě strany. Korejské podniky vnímají Česko jako srdce Evropy a jako bránu do západoevropského prostoru“.

Korej navštívil pan Štěch již v roce 2011, kdy byl hlavním tématem rozvoj ekonomické, politické a kulturní bilaterální spolupráce obou zemí. Po úspěšných jednáních byla premiérem ČR Bohuslavem Sobotkou byla v březnu 2015 podepsána dohoda o strategickém partnerství obou zemí.

Obdobné mise se s ministrem zahraničních věcí, panem Lubomírem Zaorálkem, v listopadu 2016 mezi 30 dalšími subjekty účastnila i Obchodní komora při Česko-korejské společnosti. Tehdejší podnikatelské fórum a B2B rozhovory proběhly ve Four Seasons za účasti Korejské asociace importérů a zástupců soukromého sektoru. Následný kulturní program, dílčí vystoupení českého a korejského vítěze Pražského Jara 2016, s recepcí proběhl na půdě Velvyslanectví ČR v Seoulu.

Leave a Reply

*

captcha *