Korejština online

Internetových stránek, které nabízejí výuku korejštiny online zdarma, je řada. Pokusíme se pro vás vybrat ty nejlepší nebo nejzajímavější. Nakonec, každému vyhovuje něco jiného. Uvítáme Vaše názory nebo tipy – použijte možnost komentovat článek!

Převážná většina stránek je v angličtině, ale je pokud anglicky neumíte, nezoufejte. Můžete využít dva blogy o korejštině, které jsou psané česky. Jedním je Korejština pro samouky, druhým pak blog Vojty Pitry.

Dvě pravděpodobně nejlepší stránky pro začátečníky jsou Sogang University Korean Program anebo Language Education Institute při Seoul National University.

Web Korejské turistické organizace nabízí online kurzy pro začátečníky i pokročilé, a speciální kurz určený pro turisty, který naučí 270 užitečných výrazů a frází.

Můžete vyzkoušet i pořad televizní stanice Arirang Let’s speak Korean, jehož archiv s více než 60 odvysílanými díly je k dispozici na YouTube.

Online korejštinu nabízí i web Kosnet (nutná registrace), který Vám nejprve umožní prověřit  si svoje silné a slabé stránky testem, a poté nabídne řadu lekcí, dělených podle věku studenta.

Nakonec, pokud budete hledat něco úplně jiného, můžete vyzkoušet výuku korejštiny od amerického Defence Language Institute, určenou pro americké vojáky sloužící v Jižní Koreji. Je fakt, že je docela osvěžující vyměnit neustále se opakujících konverzace o kimči a autobusových zastávkách za třeba „stůj, nebo střelím“ a učit se množné číslo na granátech a tancích. Na webu DLI si můžete zkusit diagnostický test, podívat se na důležitá slovíčka a fráze, tak jak si je představují v Pentagonu, nebo stáhnout výukový program Headstart 2.

  1. Tento web musel dát hodně práce, dík za něj.

  2. Thea Odpovědět

    Super odkazy na Korejštinu Online… Jak našrotím abecedu jdu do toho! Po zkušenostech s japonštinou to bez znalosti písma nejspíš nepůjde 😀

Leave a Reply

*

captcha *