Korejská knihovna Orientálního ústavu AV ČR

kniho

Chcete se naučit korejsky? Hledáte knihy v korejštině?

Zajímá vás, jak vypadají severokorejské noviny? 

Potřebujete informace o korejské kultuře (např. Kim Ki-duk a jeho filmy, k-pop)?

Rádi bychom upozornili všechny zájemce o Koreu, že Korejská knihovna Orientálního ústavu Akademie věd ČR, zahrnuje několik tisíc korejských knih. 

Vzhledem k historickému vývoji (knihovna byla založena v roce 1958) knihovna zahrnuje zejména severokorejské publikace z 50., 60., 70. a 80. let 20. století. Najdete zde např. téměř kompletní vydání severokorejského deníku Rodong Sinmun či Pyongyang Times, příp. odborných časopisů na téma kultura, historie nebo umění. Knihy můžete vyhledávat v naskenovaném lístkovém katalogu (dle iniciály autora, resp. názvu).

Knihovna se nachází v sídle Orientálního ústavu na Praze 8 (Pod vodárenskou věží 4). Pokud ji budete chtít navštívit, kontaktujte vedoucího knihovny dr. Jana Luffera na jan.luffer@orient.cas.cz nebo +420 26605 3950.

Kromě Korejské knihovny naleznou zájemci z řad koreanistů i laické veřejnosti v Orientálním ústavu také řadu knih o Koreji v angličtině a dalších jazycích (zejména hodnotné jihokorejské publikace z posledních 5 let), a to ve Všeobecné knihovně Ústavu (vyhledávání také přes Souborný katalog ČR).

Leave a Reply

*

captcha *