Česko-korejská společnost na Asianfestu

náhled230.dubna 2016 jste nás mohli potkat na prvním ročníku festivalu asijského jídla a kultury Asianfest! Česko-korejská společnost zde měla svůj stánek přímo u hlavního vchodu do areálu. Náš tým si pro návštěvníky připravil hned několik aktivit – více než 800 lidí si od nás odneslo jedinečnou ozdobnou záložku se svým jménem v korejštině na jedné a přáním všeho dobrého v korejštině („Daebak 대박“) na straně druhé .

Stejně tak jste si od nás mohli od nás odnést památku v podobě fotografie s naší krásnou korejskou nevěstou Juhye v tradičních svatebních šatech zvaných „Honryebok혼례복.“ A zájemců bylo! Fotografie si můžete prohlédnout v naší galerii zde na stránkách anebo na našem Facebooku.

Při zastávce u nás jste se mohli dozvědět o našich kulturních aktivitách ale také o nově fungující Obchodní komoře při Česko-korejské společnosti. Asi nejvíc vás zajímaly kulturní aktivity, například workshop korejské kuchyně, či hra na korejský buben Janggo, které se konaly v uplynulých dnech díky spolupráci s King Sejong Institute Praha, které se i díky Vaší hojné účasti velice vyvedly.

Rovněž Vás zajímala výuka korejského jazyka. Proto pro Vás o to intenzivněji připravujeme sekci Korejština na našich stránkách, která by měla napomoci při učení tohoto jazyka. Prozatím můžete prozkoumat alespoň námi doporučované on-line pomůcky, případně vyzkoušet aplikaci Memrise, kterou jsme Vám doporučovali na Facebooku. Za zvážení určitě stojí i kurzy korejštiny pořádané právě zmiňovaným King Sejong Institute v Praze.

Vrcholem našeho působení na festivalu byla ale přehlídka tradičních korejských krojů na hlavním podiu. Naši milí korejští modelové a modelky předvedli své vlastní tradiční korejské kroje zvané „Hanbok 한복,“ které se dnes nosí spíše při zvláštních příležitostech. Celá přehlídka se nesla v duchu svatebního veselí. Vidět jste mohli dětské i ženské kroje, objevil se i speciální kroj pro matku ženicha a nakonec samotný svatební pár – ženich a nevěsta v tradičním korejském kroji. Přehlídku jsme se Vám snažili zpestřit komentářem se zajímavostmi týkající se barev a vzorů na krojích a jejich významu.

Velmi nás potěšil pozitivní ohlas, se kterým jste se k našemu stánku vraceli. Radost jsme měli i z toho, že Vám chutnalo v korejské restauraci Mamy, v níž se prodej celý den téměř nezastavil. Je to právě Váš zájem o korejskou kulturu a kuchyni, který pohání naše aktivity – proto Vám ještě jednou děkujeme za návštěvu našeho stánku a doufáme, že jste si celý den užili :).

I proto si Vás dovolujeme pozvat na další akce, které bude Česko-korejská společnost pořádat, mezi jinými i tradiční Korejské dny v Moravskoslezském regionu a v Praze, které se budou konat na podzim 2016. Pokud Vás zaujaly kroje, přijďte se podívat i na to, jak probíhá korejský svatební obřad, který je nedílnou součástí právě Korejských dnů. Na programu ale rozhodně nebudou chybět i další aktivity, jako K-pop vystoupení, tradiční čajový obřad či ochutnávka Kimchi a další.

Sledujte proto, prosím, naše stránky a facebook. Těšíme se na další setkání s Vámi!

Leave a Reply

*

captcha *