„Svítidla LG od korejského giganta bude do výrobních závodů distribuovat česká firma“

Společnost FJL spol. s.r.o., která na českém trhu elektrotechnických zařízení působí už od začátku 90. let, zahájila v loňském roce spolupráci s LG Electronics – divize svítidla – v celém sortimentu průmyslových, venkovních a kancelářských svítidel. Otázky na jejich korejskou spolupráci pro nás zodpověděl pan Ing. Jiří Jirous, jednatel společnosti.

Kde se vzala myšlenka spolupracovat s korejskou společností LG Electronics?

LG Electronics je známá především svým výrobním programem v oblasti spotřební elektrotechniky, ale je také výrobcem vysoce kvalitních průmyslových LED svítidel. S jejich produkty jsme se seznámili na veletrhu v Německu v r. 2016, kde nás zaujali svým moderním designem a právě vysokou kvalitou. Navázali jsme přímo na veletrhu kontakt s korejským koncernem LG Electronics a bylo dohodnuto, že zahájíme distribuci jejich svítidel v České republice. Naše dlouholeté zkušenosti na českém trhu se korejské straně líbily a my jsme zase rádi za rozšíření našeho portfolia.

Jací jsou Korejci partneři?

Komunikujeme s jejich evropskou centrálou v Německu a tamní zástupci jsou špičkoví – velmi rychle a efektivně komunikují, vše funguje bezvadně. Produkty samotné jsou dodávány z centrálního skladu v Nizozemí, kam se dovážejí námořní cestou přímo z Koreje.

Čím LG svítidla vynikají nad konkurencí?

Na stále se zvyšující požadavky zákazníků reagovala firma LG Electronics vlastním, vysoce moderním bezdrátovým řídicím systémem ZIG BEE, který umožňuje regulovat svítidla dle individuálních požadavků zadavatelů. Realitou se tedy staly nejen SMART TV přijímače, ale i SMART svítidla. Svítidla LG jsou kvalitativně srovnatelná s evropským standardem a cenově odpovídají svým parametrům.

Jakou očekáváte poptávku v České republice a kam budou Vaše obchodní ambice směřovat?

Vzhledem k našim dlouhodobým aktivitám na českém trhu s průmyslovými, venkovními a kancelářskými svítidly nabízíme svítidla našim dlouholetým zákazníkům. Mimo distribuci touto cestou je základní myšlenkou naší spolupráce s korejskými partnery snaha nabídnout korejským investorům v České republice kompletní realizaci elektrotechnické části jejich projektů, samozřejmě včetně dodávky a montáže svítidel LG Electronics. Aktivně proto navazujeme kontakty s korejskými investory, kteří jsou v úvodních fázích plánování svých projektů, a předkládáme jim naše nabídky. Korejské investice u nás neustále rostou a poptávku po výstavbě či rekonstrukcích výrobních, skladových i kancelářských prostor evidujeme i my.

Leave a Reply

*

captcha *