Loni navštívilo Českou republiku rekordních 322.000 korejských turistů

czech tourism seoul metro

Foto: Facebook CzechTourism Seoul

Počet korejských turistů, kteří navštěvují populární místa v České Republice, každoročně roste. Loni se vyšplhal na rekordních 322 tisíc. Korejské turisty čím dál více lákají krásy Prahy, ale i destinace jako Český Krumlov nebo Olomouc. Významnou roli hraje soulská pobočka CzechTourism v Soulu, která aktivně incomingový turismus podporuje.

Korejci si oblíbili Prahu především od roku 2005, kdy v Koreji běžel seriál s názvem „Lovers in Prague“. Ačkoliv se v Praze odehrávalo jen několik prvních dílů, znamenalo odvysílání revoluci v incomingovém turismu Korejců do České republiky – z tehdejších 50 tisíc se počet korejských turistů zvýšil na 155 tisíc v roce 2013.

Z české kuchyně Korejci nevynechají guláš, svíčkovou nebo vepřové koleno. Populární je také česká přírodní (zejména pivní) kosmetika, české sklo a loutky. Avšak nejen turistů přibývá, čím dál víc korejských rodin se do České republiky stěhuje za prací. Přečtěte si například zajímavý rozhovor korejské malířky a lektorky kaligrafie, která v Čechách žije už 17 let.

Leave a Reply

*

captcha *